Ekologické chladivo R32 aj v klimatizáciách Mitsubishi a AUX

Požiadavky na ekologický aspekt rastú v každom odvetví a výnimkou nie sú ani klimatizácie. Preto sú aj klimatizácie Mitsubishi a AUX štandardne plnené chladivom R32. Toto chladivo zodpovedá požiadavkám nariadenia EÚ o F-plynoch, ktoré vstúpi do platnosti v roku 2025.

Chladivo R32 — minimálny dopad na globálne otepľovanie

V posledných rokoch čoraz viac pociťujeme dôsledky globálneho otepľovania. Aj preto sa snaží Európska únia čo naviac znižovať emisie CO2. Do roku 2030 to má byť až o jednu pätinu súčasného množstva. Opatrenia v tejto oblasti sa týkajú tiež chladív, ktorými sa plnia klimatizácie. Náhradou za chladivo R410A sa tak stáva chladivo R32, ktoré vyhovuje novým normám. Tie majú vstúpiť do platnosti v roku 2025.

Značky Mitsubishi a AUX myslia na ochranu prírody

Výhody chladiva R32

Chladivo R32 je oproti doteraz používanému chladivu oveľa viac ekologické. Pod týmto názvom sa ukrýva chemická zlúčenina difluorometán CH2F2. Pri rovnakom použitom množstve v porovnaní s R410A ušetrí vzhľadom na lepšiu tepelnú kapacitu až 30 % chladiacej látky. Výrazný je tiež vplyv na znižovanie emisií — tie sú nižšie až o 78 % a GWP (global warming potencial) je nižší až o 67%!

Keďže sa jedná o jednozložkové chladivo, R32 je vhodné na recyklovanie. Obávať sa pritom nemusíte žiadneho zložitejšieho servisu vašej klimatizácie a jeho horľavosť je rovnaká ako R410A. Rovnako patrí do triedy chladív s nižšou toxicitou. Nemusíte sa preto obávať o bezpečnosť pri používaní zariadení, v ktoré sú ním plnené.

Šetrí výdavky na energie

Lepšia energetická účinnosť chladiva R32 až do 10 % poteší tiež všetkých spotrebiteľov. Prevádzka vášho zariadenia vás tak bude stáť menej. Príjemne vychladený interiér počas celého leta si budete môcť užívať bez zbytočného navyšovania poplatkov za energie.